InspiraatioVaurastuminen

Kirjavinkkejä sinulle, joka haluat vaurastua ja sijoittaa

Tie vaurastumiseen ei ole mutkaton ja sijoittamisessa saattaa saada takkiinsa. Itse olen vasta niin vähän aikaa sijoittanut, että vielä ei ole virheitä tullut, mutta niitä on varmasti tulossa. Uskon kuitenkin, että virheiden mahdollisuus pienenee ja onnistumisen todennäköisyys suurenee opiskelemalla.

Suosin itse live-valmennuksia, koska niissä pääsee vaihtamaan ajatuksia muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa sekä verkostoitumaan. Lisäksi live-valmennuksissa  tunne tulee usein vahvemmin mukaan. Mitä vahvempi tunne, yleensä myös sitä suurempi muutos. Oma muutokseni lähti liikenteeseen nimenomaan live valmennuksusta, josta voit lukea lisää täältä.

Valmennusten lisäksi käytän verkkokursseja ja luen paljon kirjoja. Halusin kirjoittaa blogi postauksen kirjoista, joita voin lämpimästi suositella Sinulle, joka haluat kohentaa henkilökohtaista talouttasi, avata ajatuksia sijoittamiselle tai kaipaat konkreettisia neuvoja esimerkiksi asuntosijoittamiseen. Kirjat ovat loistava tapa opiskella edullisesti. Alkuun valmennuksiin satsaaminen saattaa olla mahdotonta rahallisesti.

Olen lukenut useita kirjoja, joista en ole pitänyt. Tässä postauksessa keskityn kuitenkin vai niihin, joista olen saanut paljon irti. Lopusta löydät huikean alennuskoodi Varapuun verkkokauppaan, josta löytyy suurin osa alla olevista kirjasuosituksista.

Kirjat, jotka avaavat mieltäsi vaurastumiselle 

  • Robert Kiyosaki – Rikas isä, Köyhä isä  sekä Kassavirtakvadrantti

Ensimmäinen sijoitusaiheinen ja vaurastumiseen liittyvä kirja, jonka luin oli Robert Kiyosakin Kassavirtakvadrantti. Luin kirjan 2016 kesällä ja ahmin sen vain muutamassa päivässä. Kirja avasi mieltäni siihen, mikä kaikki on mahdollista ja inspiroi aloittamaan matkan vauraampaan elämään. Sain myös alkukipinän asuntosijoittamiseen. Nämä kaksi Robert Kiyosakin kirjaa ovat klassikkoja. Ja suosittelen niitä kaikille, ketkä haluavat oppia vauraamman ajattelutavan.

Oman talouden hallintaan liittyvät kirjat

Loistavilla esimerkeillä höystetty ja selkokielellä kirjoitettu kirja oman talouden parempaan hallintaan. Tämä on ehdottomasti kirja, josta kannattaa aloittaa, jos oman talouden hallinta on haastavaa ja tilin saldo on jatkuvasti 0€,  eikä säästöön jää rahaa.

Kirjassa käsitellään oman talouden hallinnan periaatteita, kuten myös Tunne taloutesi kirjassa. Lisäksi kirjassa perehdytään eri omaisuuslajeihin ja sijoittamiseen. Tämä kirja on sinulle, joka olet juuri aloittanut matkasi vaurastumiseen tai olet vielä ponnistamassa ylöspäin ja kaipaat suuntaviivoja. Sopii erinomaisesti ensimmäiseksi varallisuus aiheiseksi kirjaksi, lähtökohdista riippumatta.

Nämä kannattaa ehdottomasti lukea jos asuntosijoittaminen kiinnostaa

Tämä kirja sopii niin asuntosijoittamisesta kiinnostuneille, kuin myös asuntosijoittamisen aloittaneille. Kirjailija avaa oman kokemuksen kautta asuntosijoittamisen sudenkuoppia ja mahdollisuuksia. Kirjassa käydään läpi muun muassa erilaisia sijoitusstrategioita, miten analysoida kohde tarkasti ja miten tehdä rahaa asunnon remontoimisella (=flippaamisella). Kirja on helppolukuinen opas asuntosijoittamisen maailmaan, pienellä huumorilla höystettynä.

Tämä kirja on asuntosijoittamisen ABC. Todella kattavasti ja yksityiskohtaisesti kirjoitettu, mutta silti selkokielellä. Jokainen ensi kertaa aiheesta lukevakin saa jutusta kiinni. Kirjassa käydään tarkkaan läpi muun muassa taloyhtiöiden isot remontit, joilla on paljon vaikutusta sijoituksen kannattavuuteen. Kirja sisältää myös paljon taulukoita ja analyysia eri paikkakunnista asuntosijoittajan näkökulmasta.

Rahasto- ja indeksi sijoittamisesta kiinnostuneille

  • Marko Erola – Paras sijoitus

Paras kirja osakesijoittamisesta, mitä olen lukenut. Muita kirjoja en omasta kokemuksesta voi suositella, koska harvaa olen jaksanut lukea edes loppuun. Useat osakesijoittamisen kirjat on kirjoitettu sellaisella jargonialla, etten ymmärrä niitä lainkaan 😀 Minulle saa siis suositella hyvää kirjaa tältä aihealueelta, koska olen innokas oppimaan lisää.

Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että aktiivinen yritysten ja osakekurssien seuraaminen ei ole minua varten. Sen sijaan passiivinen indeksisijoittaminen sopii minulle täydellisesti. Erolan kirja pureutuukin juuri tähän aihealueeseen. Kirjassa kerrotaan, miten paljon sijoittajat menettävät rahaa aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa, ja miksi olisi kannattavampaa perehtyä itse sijoittamiseen, eikä ojentaa rahoja muiden hoidettavaksi.

Opiskelun merkitys

Sijoittamisessa ja vaurastumisessa menestyäkseen on tärkeää opiskella aihetta. Opiskelun lisäksi vielä tärkeämpää on toimia. Tuloksia ei saa ilman toimintaa. Jos siis kaipaat suuntaviivoja ja näkemystä, miten kohentaa omaa taloutta tai miten aloittaa sijoittaminen, niin ilmoittaudu valmennuksiin ja/tai osta aiheeseen liittyviä kirjoja.

Jos joku kirjoista kolahti, niin hyödynnä huikea alekoodi Varapuun verkkokauppaan, josta löytyy suurin osa suosittelemistani kirjoista. Koodilla vpbooks20 saat kaikista kirjoista 20% alennuksen (alennus koskee myös jo alennettuja hintoja!) sekä lisäksi ilmaisen postimaksun! Syötä alennuskoodi kassalla kohdassa, jossa kysytään kuponkia. Eikun shoppailemaan osoitteeseen www.varapuu.fi/tuote-osasto/kirjat

P.S. Jos sinulla on ehdottaa hyvää kirjaa vaurastumiseen tai miksi ei myös itsensä kehittämiseen liittyen, niin ilmianna parhaat kirjat kommentteihin 🙂 Näin saamme kaikki lisää hyviä lukuvinkkejä!

 

Vaurain terveisin Johanna

 

Blogi sisältää affilite linkkejä

 

2 thoughts on “Kirjavinkkejä sinulle, joka haluat vaurastua ja sijoittaa

  1. Robert Kiyosakin vaimo Kim on kirjoittanut kirjan Rikas Nainen, on myös hyvää lukemista. Ensimmäinen kirja jonka itse luin oli Tim Ferrissin 4 tunnin työviikko ja pidin siitä todella paljon.

    1. Itsekin olen lukenut tuon Kim Kiyosakin kirjan, melkein loppuun. Ei ollut mun pala kakkua, ja poikkeuksellisesti jätin jopa lukemisen kesken. Mutta hauska sattuma, sillä puolestaan tota Tim Ferrissin kirjaa en ole lukenut, mutta se on mulla nyt Norjan reissussa mukana matkalukemisena! Odotan innolla, että pääsen sen korkkaamaan 🙂

Vastaa