SijoittaminenVaurastuminen

Valmennus joka muutti elämäni

Muutama kuukausi taaksepäin kirjoitin matkastani tuhlaajasta sijoittajaksi. Kerroin samalla, että tämä muutos lähti liikkeelle eräästä valmennuksesta, jossa kävin toukokuussa 2016. Kyseisessä valmennuksessa, niin moni asia loksahti paikoilleen ja tein isoja oivalluksia suhteestani rahaan. Ymmärsin vihdoin mistä holtiton rahankäyttöni johtui, ja miksi minulla oli aina niin kova tarve ostaa uusia tavaroita ja vaatteita. Tämän oivalluksen myötä olen pystynyt vähentämään tunneperäistä shoppailua ja hallitsen rahankäyttöäni. Siitä alkoi matkani oman talouden guruksi.

Millaisesta valmennuksesta on kyse?

Tässä kirjoituksessa perehdyn Taitavaksi rahan kanssa valmennukseen, jonka olen itsekin käynyt jo neljä kertaa. Valmennuksen järjestää valmennusyhtiö Varapuu. Mitä valmennus sitten antoi minulle? Ja mitä se voisi antaa myös sinulle?

Tunteet, ajatukset ja uskomukset

Valmennuksen aikana sukelletaan tunteisiin ja ajatuksiin liittyen rahaan. On hyvin tärkeää ymmärtää omaa suhtautumista rahaan ja tiedostaa millaisia ajatuksia sekä opittuja tapoja alitajunnassa piilee. Jos opitut tavat ovat huonoja ja/tai ajatukset rahasta negatiivisia, on mahdotonta aloittaa muutosta vauraampaan elämään.

Omalla kohdallani ajatukset rahasta olivat positiivisia, mutta koska opitut toimintatavat olivat huonoja, oli mahdoton saada aikaan pysyviä muutoksia. Jatkuva tuhlailu ja uusien vaatteiden sekä tavaroiden ”tarve” esti minua vaurastumasta. Hetken aikaa säästettyäni selkäranka katkesi ja tuhlasin säästetyt rahat.

Näiden asioiden syvällinen pohdinta sai aikaan sen, että vihdoin pystyin muuttamaan käyttäytymistäni rahan kanssa, pysyvästi. Enää en tarvitse jatkuvasti uusia vaatteita tai tavaroita, koska pystyn ajattelemaan ostoksia järjellä enkä vain tunteella. Tuhlaamisen sijaan innostun sijoittamisesta. Maksoin  myös valmennuksen jälkeen pois luottokorttivelan sekä kaikki osamaksusopimukset.

Työkalut oman talouden hallintaan

Tunteiden lisäksi valmennuksessa puhutaan miten rahaa kannattaisi käyttää/hallinnoida. Usko tai älä, mutta valmennuksessa vaurastumisen keinona ei pidetä jatkuvaa säästämisestä. Sen sijaan kannustetaan nauttimaan elämästä ja jopa tuhlaamaan osa tuloista, mutta käyttämään loput sitten fiksusti.

Valmennuksessa opit rahan managerointimallin, jonka avulla oman talouden hallinnasta tulee helpompaa ja vaivattomampaa. Managerointimallin avulla opit säästämään ja tuhlaamaan oikeassa suhteessa tuloihisi nähden.

Oman talouden hallinta on avain vaurastumiseen. Kun opit käyttämään rahaa fiksusti jokapäiväisessä elämässäsi, olet jo pitkällä. Tämä ei tarkoita jatkuvaa pihistelyä, vaan oman talouden hallintaa vaivattomasti, samalla kun nautit elämästäsi. Näitä taitoja opetellaan Taitavaksi rahan kanssa valmennuksessa.

Sijoittamisen opettelu

Mihin niitä rahoja sitten tulisi sijoittaa, jotta voit vaurastua? Valmennuksessa puhutaan erilaisista omaisuuslajeista (asunnot, osakkeet, raaka-aineet, liiketoiminta) ja niihin sijoittamisesta. Jokainen voi poimia itselleen sopivimmat sijoitusmuodot. Itse innostuin asuntosijoittamisesta, ja valmennuksen jälkeen jatkoinkin sen opiskelua. Lisäksi olen aloittanut osakkeisiin sijoittamisen.

Otettuani käyttöön rahan managerointimallin, josta aikaisemmin kerroin,  talouteen alkoi vihdoin kertymään ylimääräistä rahaa. Osa ylijääneestä rahasta kannattaa sijoittaa, jotta voi luoda itselleen taloudellisesti turvallisemman tulevaisuuden. Itse haluan saavuttaa taloudellisen vapauden, joten siksi sijoitan osan tuloistani. Uskon, että hyvä taloudellinen tilanne vähentää stressiä, ja haluan myös viettää eläkepäiväni taloudellisista huolista vapaana.

Valmennuksessa kannustetaan aloittamaan sijoittaminen vaikka vain muutamalla kympillä kuussa. Jokaisen lähtötilanne on erilainen, mutta varmasti jokainen saa itselleen sopivia työkaluja. Itselläni ei ollut mahdollisuutta alkaa sijoittamaan heti valmennuksen jälkeen, koska oma talous piti saada ensin muilta osin kuntoon. Sain kuitenkin valmennuksesta innostuksen kipinän asuntosijoittamiseen, joten kun oma talous saatiin raiteilleen, pääsin ostamaan ensimmäisen sijoitusasuntoni. Sittemmin sijoitusasuntoja on kertynyt talouteemme kolme lisää.

Uudet verkostot ja kannustavat ihmiset

Kaikkien oppien lisäksi suurta lisäarvoa tuovat ihmiset, joihin sinulla on mahdollisuus tutustua valmennuksen aikana. Tie vaurastumiseen voi olla hauska ja mielenkiintoinen. Vielä upeamman siitä tekee se, kun on samanhenkisiä ihmisiä ympärillä.

Sijoittaminen ja raha eivät ole välttämättä työpaikan kahvipöydän kuumin keskustelunaihe, joten on tärkeää, että löydät ympärillesi ihmisiä, joiden kanssa voit näistä aiheista puhua ja kannustaa toisianne. Tällaisia ihmisiä olen löytänyt kymmenittäin kyseisestä valmennuksesta 🙂 Tiesitkö, että sanotaan elämän olevan niiden viiden ihmisen summa, joiden kanssa vietät eniten aikaa?

Voisiko tämä valmennus myös sopia sinulle?

Jos siis haluat oppia oman talouden parempaa hallintaa, tai/sekä ymmärtää miksi ja miten sinun tulisi sijoittaa, niin tämä valmennus on juuri sinua varten. Taitavaksi rahan kanssa valmennus antaa sinulle konkreettisia neuvoja, jotka on kerrottu selkeällä kielellä, ilman sijoitus jargonia. Tällä valmennuksella minäkin sain avaimet pysyvään taloudelliseen muutokseen!

Valmennuksen pitäjä Mikkö Sjögren on elementissään lavalla, ja saa kuulijan mielenkiinnon pysymään koko valmennuksen ajan. Jos siis kuvittelet talouteen liittyvän valmennuksen tylsäksi, niin Varapuun Taivaksi rahan kanssa valmennus osoittaa luulosi vääräksi 😉

Hinta tälle kahden päivän valmennukselle on 397e. Kokemuksesta voin sanoa, että valmennus maksoi itsensä nopeasti takaisin, koska tein sen ansiosta fiksumpia taloudellisia päätöksiä 😉 Valmennuksen pääset ostamaan tästä.

Verkkokaupasta voit valita itsellesi parhaan viikonlopun sekä paikkakunnan. Kevään valmennukset ovat usein olleet täynnä, joten olethan ajoissa, jotta pääset varmasti mukaan. Jos sinulla heräsi lisää kysyttävää, niin laita rohkeasti viestiä, autan mielelläni 🙂 Valmennuksesta voit lukea lisää klikkaamalla tästä.

– Johanna

Tilaa uusimmat artikkelini sähköpostiisi täältä:

Jaa tämä artikkeli!

2 thoughts on “Valmennus joka muutti elämäni

Vastaa